Lysi Tran Islandzki smak naturalny, 240 ml
➡️Tran jest naturalnym tłuszczem pochodzącym z wątroby dorsza. Zawiera on kompozycję witamin A, D, E oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3: DHA i EPA.
Zastosowanie kwasów omega-3 i witamin jest bardzo wszechstronne, a ich dobroczynnego wpływu na organizm ludzki trudno nie docenić.
➡️LYSI Tran Islandzki został stworzony na potrzeby całej rodziny, w szczególności dzieci w okresie rozwoju, młodzieży w okresie dojrzewania, a także kobiet w ciąży i karmiących.
Jednakże należy skonsultować z lekarzem przyjmowanie produktu przez osoby w ciąży i karmiące piersią.
➡️Przyjemny smak i zapach pozwalają na spożywanie tranu z przyjemnością, a jego wysoka jakość jest zagwarantowana ścisłą kontrolą produkcji, zgodną z międzynarodowymi standardami.
Zalecane dzienne spożycie:
- Dzieci do 6 miesiaca życia do 6 roku życia : 5 ml ( 1 łyżeczka do herbaty)
- Dzieci od 6. roku życia i dorośli: 10 ml dziennie (2 łyżeczki do herbaty)
Zastosowanie kwasów omega-3 i witamin jest bardzo wszechstronne, a ich dobroczynnego wpływu na organizm ludzki trudno nie docenić.
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA+EPA):
↪️ Wspomagają prawidłowe funkcjonowanie serca.
↪️ DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i prawidłowego widzenia.
↪️ Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg kwasów omega-3 dziennie.
↪️ Spożywanie kwasu DHA przez matkę wspomaga prawidłowy rozwój oczu i mózgu płodu i u niemowląt karmionych piersią.
Skład:
Tran z wątroby dorsza, przeciwutleniacz (mix tokoferoli), witamina E (E306), witamina A, witamina D.
Wartość odżywcza – 5 ml:
✅ kwasy tłuszczowe Omega-3 540 mg
✅ EPA 172 mg,
✅ DHA 230 mg,
✅ witamina A 115 µg,
✅ witamina D 2,3 µg,
✅ witamina E 2,3 mg.